lauantai 4. huhtikuuta 2015

Perfektionismi

No voi ei. Tein tänään HS:n testin Minkälainen hankala tyyppi olet, ja tässä on tulokseni:

Olet perfektionisti

Perfektionisti pyrkii täydellisyyteen. Hän ei anna itsensä olla tyytyväinen, koska pelkää, että kehittyminen lakkaa siihen. Täydellisyyteen pyrkiminen voi näkyä oman rosoisuuden ja omien heikkouksien välttämisenä. Perfektionisti voi vaatia täydellisyyttä myös muilta, jolloin ihmiset hänen ympärillään joutuvat olemaan varuillaan. Työssään perfektionisti ei halua päästää käsistään mitään epätäydellistä ja esimiesasemassakin päätyy viimeistelemään alaistensa työt lopulta itse. Parisuhteessa perfektionisti tietää kaiken siitä, mitä oppaat sanovat täydellisestä suhteesta. Luovasta ja hauskasta yhdessäelosta voi siksi tulla perfektionistille suorittamista. Mikään ei saa mennä pieleen. Jos perfektionismia osaa säädellä oikein, siitä voi olla myös paljon hyötyä itselle ja läheisille.

Tuo on ihan hyvä perfektionismin määritelmä, mutta ei enää päde minuun noin voimakkaasti. On minussa edelleen noita piirteitä, mutta ne on aika hyvin hallussa ja vaimentuneet paljon. Perfektionismi on lapsellista ja tyhmää.

Olen nykyään paljon armollisempi muita kohtaan kuin ennen. Minulla on sellainen näkemys, että ihminen on lähtökohtaisesti heikko. Että ihminen tarvitsee todella paljon hyvää, tukea ja olosuhteita, jotta hänestä tulee vahva. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti